Restaurant Fret

Heel Den Bosch wist de weg naar Fret te vinden dit opeingsweekend: het vers geopende smulparadijs voor échte Bossche bourgondiërs. Eigenaresse Cynthia Jongenelis vertelt ons er alles over.

Restaurant Fret
FRET

Cynthia: “Het openingsweekend in één woord? Fantastisch. Veel bekende gezichten natuurlijk, maar ook toeristen met rolkoffertjes streken neer op het terras. Vanaf de borrel hingen we met de benen buiten. Ik moest zelfs extra stoelen gaan halen, zo druk was het. Dat was wel even een besefmomentje, we hebben het gewoon geflikt! Paar tranen van blijdschap en toen weer in de vijfde versnelling. Ik wilde met alle gasten een praatje maken, benieuwd naar hun eerste indruk.

"Ik werd gewoon verlegen van alle leuke reacties. Net als van de stapels afgelikte borden. Dit iedere week? Héél graag!”"

Horecatijger

Met zeventien dienstjaren in de bediening bij eetbar DIT heeft Cynthia voor veel Bosschenaren een bekend koppie. “Het is dat ik dolgraag voor mezelf wilde beginnen, anders was ik nooit weggegaan”, vertelt Cynthia. “Het contact met gasten, collega’s die voelen als familie, lekker fysiek bezig zijn: het was al die jaren de perfecte combi naast mijn werk als textielontwerper. Ook nu wil ik naast Fret blijven ontwerpen, alleen nog even uitvogelen hoe precies.” 

Bourgondisch met ’n twist

Frets interieur is Scandinavisch meets hip Berlijn en komt uit de koker van Lola Fick. De kaart? Tjokvol lekkers. Van ontbijt tot diner: Fret cheft het allemaal. En dan nu het verrassingseffect: alles is vegan, plantaardig, vlees noch vis. Of in Frets termen: what you see is not what you eat. Cynthia: “Ik eet zelf vegetarisch, dus dat Fret plantaardig zou worden stond vanaf het begin vast. Maar dan wel met een kaart vol herkenbare gerechten, zoals scrambled eggs, een pitta shoarma, burgers en een uitgebreide borrelplank.”

"Plantaardig, maar wel een kaart vol herkenbare gerechten, zoals scrambled eggs, een pitta shoarma, burgers en een uitgebreide borrelplank."

Verrassing!

"Toch liepen ook de bloemkoolnuggets als een speer dit weekend, net als de bieten, op vijf verschillende manieren bereid. Het draait hier vooral om lekker en goed eten, dat toevallig óók plantaardig is. Het nieuwe bourgondisch, noemen we het. Zondagavond was er een stel dat niet kon geloven dat er geen vlees in de bitterballen zat, zo lekker vonden ze het. Dat verrassingseffect creëren vind ik te gek.”

"Het draait hier vooral om lekker en goed eten, dat toevallig óók plantaardig is."

En de naam Fret?

Die komt helemaal uit Bali. Cynthia: “Ik was daar ooit op vakantie en spotte een zaak die Fred heette. Ik vond het zo’n leuke naam dat-ie me altijd is bijgebleven. Bekt lekker en klinkt gezellig: ‘Kom, we gaan een hapje doen bij Fret’, alsof het een goede vriend is. De t aan het eind? Die verzon ik zelf. Met een beetje geluk breekt de zon deze week door en kunnen we het openingsweekend nog eens dunnetjes overdoen. Is het al donderdag?”

Ook aanschuiven bij Fret?

Fret is open van do t/m zo 9:00 – 00.00 uur

Check hier het fantastische menu

Menukaart

Just walk-in, reserveren hoeft niet (mag wel, vanaf 4 personen)

Openingstijden: Donderdag t/m zondag 09:00 - 00:00 Maandag 17:00 - 00:00 Postelstraat 37 in Den Bosch 📞 073 2121010

home
settings